Interview met logistiek manager Martin Rodijk

Zo realiseerde Ten Cate Advanced 15% lagere voorraadwaarde

“Met de hoogwaardige producten waar wij mee werken, gaat dit om heel veel geld.”

Ten Cate Advanced Composite is een productiebedrijf dat composiet materiaal maakt voor de vliegtuigindustrie. Met Boeing, Airbus en veel toeleveranciers aan de vliegtuigbouwers hebben ze een aardig klantportfolio. “Onze klanten gebruiken onze producten voor constructie- en interieurdelen in een vliegtuig”, legt logistiek manager Martin Rodijk uit.


Van begin tot eind

De logistiek manager is bij Ten Cate verantwoordelijk voor het hele klantproces: van het accepteren van de order tot dat het de deur uitgaat. “Een uitdagende taak, als logistieke afdeling moet je goed samenwerken met collega’s van andere afdelingen zoals kwaliteit, productie en management. We zitten met onze logistiek als een spin in het web van het bedrijf”, omschrijft Rodijk.


Forecasting

De voorraad wordt bepaald op basis van forecasting van de klant. “Aan de hand van ABCD-analyses in combinatie met ABCD-klanten hebben we de voorraad geoptimaliseerd. We werken met een beperkt aantal grondstoffen die wij continu als halffabricaat op voorraad houden. Deze producten worden voorraad gestuurd ingekocht of geproduceerd. In de eindproductie worden de producten klantorder gestuurd geproduceerd”, aldus Rodijk.

"Aan de hand van ABCD-analyses in combinatie met ABCD-klanten
hebben we de voorraad geoptimaliseerd."

Aanleiding

De logistiek manager loopt al een tijd mee in de wereld van voorraadbeheer: “Ondanks mijn dertig jaar ervaring was ik benieuwd naar de ontwikkelingen binnen mijn vakgebied. En dan met name bewustwording en het theoretische verhaal. Vanuit het management kreeg ik daarbij ook de opdracht om de voorraad te verlagen."


Aanpak

Om de voorraad te optimaliseren en actuele kennis op te doen heeft Rodijk deelgenomen aan de masterclass Voorraadbeheer. Tijdens de masterclass ging hij aan de slag met o.a. bestelvoorraad, servicegraad, optimale bestelgrootte en kwamen er veel praktijkvoorbeelden op tafel. “Aspecten van voorraadbeheer waar ik niet dagelijks meer mee werk, dus goed om dit weer even op te frissen. Ik heb alle producten weer even door de analyse gehaald om te kijken of het nog voldoet aan de optimale vraag. Zo krijg je toch een bevestiging of je op de goede weg zit”.


Resultaat

De voorraad bestaat nu alleen uit producten waar ook orders tegenover staan. In een jaar tijd hebben zij de voorraadwaarde ongeveer met 15% kunnen verlagen. “Met de hoogwaardige producten waar wij mee werken, gaat dit om heel veel geld.”


Minder voorraad betekent meer cashflow, een minder vol magazijn en je blijft niet met overbodige voorraad zitten. Allemaal positieve gevolgen. Rodijk is dan ook tevreden: “De voorraad kan altijd lager maar we hebben dat risico uiteindelijk niet genomen. We hebben onze zaken nu goed voor elkaar en dat willen we zo houden. Zonder al te veel risico te lopen”.


Naar volgende succesverhaal

Aan de slag met voorraadoptimalisatie

Voorraadbeheerexpert Paul Durlinger leert je in de masterclass Voorraadbeheer hoe je met slim voorraadbeheer minimaal €20.000,- extra cashflow en €5.000,- kostenbesparing kunt realiseren. Met unieke 'no cure no pay'-garantie.